Kuukauden opiskelija: Elena Tukiainen

Hei,

olen Elena Tukiainen. Tein nuorena niin kuin monet muutkin nuoret tekevät: opiskelin, tein uraa, kasvatin lastani. Opiskelin kirjallisuutta ja sain kirjastonhoitajan pätevyyden, kävin opintoja englannin kielillä.  Myöhemmin, aloitettuamme mieheni kanssa yritystoiminnan, valmistuin Venäjällä tradenomiksi ja toimin yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Olen aina ollut kiinnostunut kielistä. Englannin kielestä liike-elämässä olikin paljon apua.

Suomen kieli on erittäin tärkeä minulle. Haluan perehtyä kaikkiin sen saloihin. Sen takia päätin aloittaa opiskelun alusta lähtien lukion penkiltä. Tulin Savonlinnan aikuislukioon hakemaan opiskelupaikkaa kesken joulukuuta 2021 ja viikon kuluttua olin jo matikan tunnilla ratkaisemassa eksponenttiyhtälöitä. Vuoden aikana sain niin paljon tietoa eri osa-alueilta: biologiasta, maantiedosta, fysiikasta, kemiasta, yhteiskuntaopista… Kaikki nämä aineet ovat auttaneet minua ennen kaikkea omaksumaan suomen kieltä koko sen laajuudelta.  Kaikilta opettajilta olen saanut paljon kannustusta ja tukea. Arvostan suunnattomasti heidän ammattitaitoaan, työlleen omistautumista ja osaamista opettaa oikeilla keinoilla.

Suosittelen aikuislukiota kaiken ikäisille aikuisille. Nopeasti muuttuvassa maailmassa opiskelu auttaa pysymään kehityksessä mukana.  Se auttaa myös ymmärtämään nuoria, heidän huoliaan, ahdistustaan ja kiinnostuksenkohteitaan. Ja, last but not least, kun jälleen kerran valmistaudun yo-kokeisiin, tuntuu siltä, että tulevaisuudella ei ole rajoja.

Valmistuttuani lukiosta haluan jatkaa suomen ja ranskan kielten opiskelua yliopistossa.