Kuukauden opiskelija: Riina Lievonen

Lievosen Riina 23v täs hei.
“Joensuussa syntyny, Kitteellä kasvanu ja Savonlinnaa eksyny” on se, mitä yleensä vastaan, jos kysytään, mistä tulen. Päätin jo ala-asteella, että minusta tulee taikkarilainen, muualle en edes hakenut – ja onni suosi. Muutin tänne 15-kesäisenä haavettani toteuttamaan, mutten koskaan valmistunut. Tällä hetkellä iltalukion lisäksi arkeani värittää kaksi kissaa, muutama harrastus, kuten kuorolaulu, satunnainen musisointi ja omatoiminen japanin opiskelu.

Aloitin Taidelukion kuvataidelinjalla 2012, mutta opiskelu vaikeutui ja lopulta keskeytyi sairastuttuani syömishäiriöön ja masennukseen. Yritin sinnitellä pitkään mutta voimavarat hupenivat, kirjoitukset jäivät kesken ja pettymys oli suuri. Pääsin onneksi pian avun piiriin, ja vaikken tuolloin olisi millään uskonut, tässä olen! Useamman vuoden kuntoutuksen ja tiiviin tuen ansiosta pystyin vihdoin palaamaan opintojen pariin ja uskon, että minulla on nyt jopa entistä paremmat eväät tähän hommaan.

Lähdin takaisin kolutielle viime elokuussa, ja aikuislukio on osoittautunut aika toimivaksi paketiksi tämänhetkiseen elämääni. Koska tauko koulumaailmasta oli pitkä, iltaopetus ja joustavuus madalsivat kynnystä aloittaa. Ilmapiiri aikuislukiossa on kannustava ja opetus tehokasta. Olin hiukan kauhuissani sähköisistä kokeista ja kaikista uusista systeemeistä, mutta pikkuhiljaa alan nähdä nekin uhkan sijaan ihan kiinnostavina haasteina ja mahdollisuuksina. Tavoitteenani aikuislukiossa olisi suorittaa keskenjääneet lukio-opintoni loppuun ja ehkä vähän tutkailla tulevaisuuden suunnitelmia.

Suosittelen vahvasti.

Riina aikuislukio