Kuukauden opiskelija: Matias Törn

Nimeni on Matias Törn, olen 23-vuotias Savonlinnassa asuva nuori mies. Valmistuin vuonna 2014  lähihoitajaksi SAMIedusta. Sen jälkeen olen työskennellyt Sosterin kotihoidossa ikäihmisten parissa. 
Päädyin aikuislukioon muutaman mutkan kautta. Opiskelin aikaisemmin nettilukiossa, mutta se ei ollut itselleni sopiva tapa opiskella. Koen, että lähiopetuksesta saa irti enemmän, ja jos ei jotain ymmärrä, on opettajalta helpompi saada apua.

Tulin opiskelemaan lukioon jatko-opiskelupaikan takia. Tähtäimenäni on lääketieteellinen.  Luen tällä hetkellä luonnontieteellisiä aineita, eli biologiaa, kemiaa, fysiikkaa ja osittain pitkää matematiikkaa. 


Opiskelussa on parhainta ne tilanteet, kun on ymmärtänyt jonkin hankalan asian, jota ei ole ensimmäisellä, taikka sillä toisellakaan kerralla ymmärtänyt kunnolla. Lisäksi olen myös huomannut pystyväni hyödyntämään opittuja asioita arjessani. Nämä tilanteet auttavat jaksamaan opinnoissa eteenpäin!

Matias Törn