Kuukauden opiskelijat: Sonja ja Satu Sinnemäki

Hei! Olemme siskokset Sonja ja Satu Sinnemäki, 18v. Opiskelemme Savonlinnan lyseon lukiossa sekä aikuislukiossa. Harrastuksia kielten opiskelun ohella meillä molemmilla on ulkoileminen, laskettelu, lukeminen sekä sarjojen ja elokuvien katsominen.

Me opiskelemme aikuislukiossa espanjaa ja venäjää. Päivälukion puolella ei ollut mahdollista opiskella espanjaa, joten sen takia otimme tunteja aikuislukiosta. Venäjän kanssa taas tuli muutaman kurssin kanssa päällkkäisyyksiä, joten otimme kursseja aikuislukiolta. Aloitimme nämä kielten opinnot alun perin ihan vaan mielenkiinnosta uusiin kieliin ja halusimme käydä kielistä ensimmäiset kurssit tutustumismielessä. Nyt olemme kuitenkin päässeet espanjan ja venäjän opinnoissa  jo abikursseille asti.

Aikuislukiossa on ollut mukavaa opiskella. Kursseilla on eri-ikäisiä ihmisiä, joiden kanssa on mukava työskennellä. Aikuislukiolla on tunteja kerran tai kahtena iltana viikossa viikossa, mutta tahti on sopivaa.

Kielen opiskelussa on parhainta se, että pystyy ymmärtämään erikielisiä ihmisiä, kirjoja, elokuvia ym. Kielten opiskelu myös syventää tietämystä maan kulttuurista, ja matkatessa on mukavaa osata maan kieltä.

Aiomme molemmat jatkaa kielten opiskelua lukion jälkeen. Jo nykyään käytämme opittuja kieliä ja saatamme opetella vielä muitakin kieliä lisää. Meistä Sonja haluaisi yliopistossa opiskella jotain kieliin liittyvää (jos ei pääaineena, niin ainakin sivuaineena). Myös Satu haluaisi ottaa jotain kieliä sivuaineiksi.

Suosttelemme ihmeessä kokeilemaan kielten opiskelua aikuislukiossa, jos on vähänkään kiinnostunut kielistä. Aluksi voi vaan tulla kurssille tutustumaan uuteen kieleen ja sitten katsoa, haluaako jatkaa / onko tämä se oma juttu.