Kuukauden opiskelija: Ylioppilas Tuomas Tikkanen

Olen Tuomas Tikkanen, 18-vuotias ylioppilas Kiuruvedeltä. Lukiossa olen opiskellut luonnontieteellis-matemaattisia aineita: matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, biologiaa ja maantiedettä. Usean sattuman kautta päädyin myös opiskelemaan espanjaa lukiossa, ja lopulta myös kirjoitin espanjan. 

Yläasteen yhteishaussa hain Kiuruveden lukioon, ja sattumalta valitsin espanjan kielen. Uusi kieli oli mielenkiintoinen, ja se innoitti opiskelemaan sitä lisää. Kolmatta  espanjan kurssia ei ollut enää saatavilla lähiopetuksena, joten opiskelin kurssit 3–7 Savonlinnan aikuislukion verkkokursseina. Kurssit sisälsivät paljon uutta kielioppia ja sanastoa, mutta kovalla lukemisella kokeista pääsi heittämällä läpi. 

Ylioppilaskirjoitukset menivät osaltani nappiin: pitkästä matematiikasta, fysiikasta, kemiasta, biologiasta ja äidinkielestä tuli laudaturit todistukseen. Koska olin suorittanut monta espanjan kurssia, päätin ilmoittautua myös lyhyen espanjan yo-kokeeseen. Vaikka en käynyt kaikkia lukion kursseja maantieteestä tai espanjasta, sain silti eximiat niistä. Pääsinkin todistuksella sisään unelmahakupaikkaani – biolääkikseen Kuopioon. 

Espanjan opiskelu yhdistettynä luonnontieteellis-matemaattisiin aineisiin oli vähintäänkin haastavaa. Verkkokurssit kuitenkin mahdollistivat vieraan kielen opiskelun muiden aineiden kanssa: kurssitehtävät pystyi tekemään silloin kun ehti, eikä deadlineja ollut. Näin pystyin suorittamaan espanjan kursseja hieman pidemmällä aikavälillä ilman, että minun olisi pitänyt keskeyttää opiskelua muiden aineiden vuoksi. 

Vaikka opiskelu olikin haastavaa, on se tuonut myös paljon iloa: nykyään voin viihdyttää itseäni espanjankielisillä meemeillä tai vaikka lukea espanjankielisen artikkelin uusiutuvasta energiasta. Uusi kieli lisää sivistystä ja ymmärrystä toisesta kulttuurista: suosittelen espanjan kieltä oikein lämpimästi jokaiselle kiinnostuneelle!